Претражи овај блог

петак, 28. јун 2013.

Blog DRUŠTVENA TERMINOLOGIJA





Ovaj blog postavljen je sa ciljem da pojasni termine iz oblasti društvenih nauka, ali pre svega iz sociologije. Kako je sociologija opšta društvena nauka, mnogi termini koje ona koristi, prepliću se sa ostalim društvenim naukama. 

Ne kaže se slučajno da je čovek obrazovan onoliko koliko je njegov rečnik bogat, pa stoga želim da ovim blogom doprinesem obrazovanju pre svega mladih, a potom i svih koji su radoznali i spremni da ulože u ličan razvoj. 

Ovaj blog je dopuna i pratnja blogu SOCIOLOGIJA ZA SREDNJOŠKOLCE, jer sam radeći sa mladima došla do saznanja da danas mladi imaju dosta poteškoća sa (naučnnom) terminologijom, s jedne strane, a sa druge prisutna je njihova veća spremnost da uče uz pomoć savremenih tehnologija (računara, Interneta, mobilnih telefona). 

Ipak, ovaj blog može poslužiti i studentima, ali i svima koji žele da na što brže i jednostavnije dođu do pojašnjenja određenog pojma, termina ili fraze (pretežno iz oblasti sociologije i društvenih nauka). 

Pošto je ovaj blog pratilac, on neće biti ustrojen kao rečnik ili vokabular, odnosno, termini se neće prikazivati azbučnim (abecednim) redom, ali obzirom na opciju Search (Traži), to danas nije ni potrebno. Dovoljno je da u pretraživaču ukucate pojam koji tražite i ako postoji, odmah ćete dobiti željeni rezultat. 

Nastojaću se da će vam boravak na ovom blogu donese korist i zadovoljstvo.

Нема коментара:

Постави коментар